Natasha Rusli

 
Perloff Hall Courtyard rendering, showing the entrance to the courtyard.
Exterior rendering of the CO-LIFE apartment building
Longitudinal section drawing of the CO-LIFE apartment building
Interior rendering of one of the units in the CO-LIFE apartment building
Interior renderings of the common spaces in the CO-LIFE apartment building
Learning Haven staircase rendering
Rendering of Learning Haven’s classroom hallway
Slide 1 of 7
Natasha Rusli

My Name is Natasha Rusli and I am a creative graduating from Otis College of Art and Design in May 2020 with a Bachelor of Fine Arts in Architecture/Landscape/Interiors and a Certificate in Lighting Design. I have developed my professional background through two design internships, one each in architecture and lighting design.

I am experienced in stages of the design process, which include drafting, 3D modeling, model making and drawing. I am skilled in the Adobe Creative Suite, AutoCAD, Rhino, V-Ray, laser-cutting, 3D printing and AGI32.

As my design fields cover all aspects of space; I aim to create conscious designs that center around human needs and provide experiences that are flexible to each client’s needs.

Perloff Hall Courtyard

Perloff Hall at the University of California Los Angeles campus is located in the Westwood neighborhood of Los Angeles. This building’s courtyard has a sloping ground condition that results in its multiple entry doors to be at different heights. This difficult problem of circulation and access was solved by creating different zones for outdoor classes and social interactions at those various heights.

CO-LIFE is an apartment building that promotes co-working and co-living. Located in the heart of DTLA, where living costs keep increasing, people can rent an apartment in CO-LIFE with a bedroom, private bathroom and either a home office or a studio. The proposal is an adaptive reuse project, meaning repurposing an existing building for a use other than which it was initially intended. The layout of the apartment units is oriented at a distinct angle from the existing building. This allows some rooms to extend out of the original facade and frame views of the city.

CO-LIFE is designed to promote collaboration among tenants. Each apartment unit has its private quarters - such as bedroom, bathroom, and office - but living and kitchen are shared among every four units. The open space between the rooms is a shared space for interaction and collaboration. This project promotes communal living with other people while still maintaining and respecting private space.

CO-LIFE's apartment floor plans are skewed at an angle for maximum light and air circulation for all units. The contrast between the new surfaces and the original facade creates moments between the walls that allow for that very purpose. This variation also creates double facades and extruded nooks throughout the building.

These images depict the spaces shared among the CO-LIFE units: the kitchen and living area.

Each kitchen, where everyone interacts with each other and creates community, has a double-height ceiling and a view of the city.

Learning Haven

Downtown Los Angeles is becoming more livable and walkable, switching into a higher density city and increasing the need for schools. Because the streets of DTLA are bustling, a safe learning environment was created by elevating the school to create a second ground floor, with the building revolving around a courtyard.
This rendering shows the connection between the indoor and outdoor stairs that bridge the classroom floors with the courtyard. A plant screen wraps around the inner building mass to filter the polluted air while still maintaining an outdoor environment.

Learning Haven

The plant screen covers the inner side of Learning Haven’s building and above the classroom hallways. Planter beds are cast adjacent to the metal mesh to allow vines to climb the mesh. Students can also grow small plants, promoting a healthier lifestyle. This rendering also shows a nook where kids can hang out and look down iinto the courtyard. Hang-out areas on each classroom floor create a sense of community among the students.